Una visió transnacional de la mutilació genital femenina

Una jornada per donar eines a la prevenció d'una pràctica que vulnera els drets i la integritat de les dones


Demà tindrà lloc la jornada "Els drets sexuals i drets reproductius de les dones. Una visió transnacional de la Mutilació Genital Femenina (MGF)" a la Casa del Mar de Barcelona (C. Albareda, 1). La jornada l'organitza la Direcció General per a la Immigració i Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament i s'emmarca en el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L'acte previst intenta posar èmfasi en una pràctica que vulnera els drets humans de les dones i la seva integritat física i psíquica.

La jornada és oberta al públic i té com a objectius donar a conèixer l'estat dels drets sexuals i reproductius de les dones i de la MGF al Senegal i la forma com es treballa la seva prevenció; formar i sensibilitzar professionals per a la prevenció d'aquesta pràctica i a la comunitat immigrada en l'enfocament de gènere des de la visió dels drets humans; identificar possibles col·laboracions i establir aliances per al seguiment al país d'origen de possibles casos de MGF identificats a Catalunya i donar eines als professionals per aprofundir en la prevenció de la MSF des de la salut, l'educació, els serveis socials i els cossos de seguretat.

El programa preveu dues taules rodones:

A les 10 del matí es contextualitzarà la MGF al Senegal en el marc dels drets sexuals i drets reproductius de les dones. Amb Bacary Tamba, de l'Associació Tostan, i Soukeyna Ndao Diallo, de l'Association des Juristes Sénégalaises.

A les 12 del migdia es tractaran experiències comunitàries de treball en la prevenció i tractament de la MGF a Senegal i a Catalunya amb un enfocament de drets i gènere. Amb Dia Dially, de l'Association des Juristes Sénégalaises.

Inscripcions

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article