El 85% dels cuidadors familiars són dones

La dada l'ha fet pública aquest dimecres el president de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia en el 'Dia del Cuidador


El 85% dels cuidadors familiars que atenen de forma exclusiva els més de dos milions de persones dependents de l'Estat espanyol són dones, segons la xifra que ha fet pública aquest dimecres la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG) amb motiu de la celebració del Dia del Cuidador.

Segons les dades recopilades, l'edat mitjana de les cuidadores és d'uns 60 anys i són dones o filles de la persona dependent. El president de la SEGG ha ressaltat que moltes vegades aquestes persones, que estan 24 hores cuidant a una persona dependent, es sobrecarreguen i claudiquen. "És el síndrome d'estar cremat", ha explicat el president i ha detallat que es dóna quan els cuidadors pateixen una davallada física i emocional molt important.

Des de la SEGG han apuntat que les persones dependents que atenen aquests cuidadors familiars es poden englobar en tres grans grups: les que tenen malalties degeneratives, com l'Alzheimer; les que presenten grans insuficiències cardíaques i respiratòries molt avançades, i les que han patit un problema vascular agut que els ha deixat seqüeles, com l'ictus.

A través de la commemoració del Dia del Cuidador, l'entitat vol reivindicar la tasca invisible i oblidada socialment dels cuidadors familiars. Els cuidadors, ha dit el president de la SEGG, "tenen tanta sobrecàrrega de coses a fer que no tenen temps de reivindicar-se".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article