Barcelona acull la primera trobada europea de mentors socials

Jornada per a potenciar un model de voluntariat personalitzat


Barcelona, com a Capital Europea del Voluntariat, rebrà, el dia 8 de novembre, la celebració de la primera trobada europea de mentors socials al Palau Macaya Obra Social “La Caixa”. Una iniciativa de caràcter formatiu promoguda per la Coordinadora Mentoria per a la inclusió i dirigida a voluntaris i professionals.

La mentoria social és una eina d'intervenció educativa que promou la relació voluntària per tal de proporcionar suport individual a persones que es troben en risc d'exclusió social. Per tant, un mentor és aquell voluntari que, ajudat per un professional, acompanya i 'ajuda a fer camí' a una altra persona.

Catalunya, com a pionera en iniciatives de mentoria social, amb programes majoritàriament dirigits al col·lectiu d’infants i joves en risc d'exclusió social encaminats a afavorir els processos d'inclusió educativa, laboral i social amb projectes com el de l'Associació Punt de Referència, la Fundació Èxit, la Fundació Servei Solidari o El Projecte Rossinyol; acull la primera trobada de mentoria social a Europa.

La jornada comptarà amb tallers per aprendre i potenciar les habilitats i competències necessàries per a fer de mentors i promoure, així, aquest model de voluntariat: ‘Habilitats de comunicació: l’escolta activa, la empatia, l’assertivitat’, ‘Desenvolupament de competències clau en la orientació’ i ‘La intervenció socioeducativa amb adolescents’.

A més, hi hauran ponències i es tractaran diverses experiències de diferents experts en projectes d’altres països membres de la Unió Europa, com AdrianStapleton i Warren Williams de la CommunityChange Foundation de Manchester; Lisa Birath de l’organització Mit Liv a Suècia; o Marie AiméeMenuet de l'Associació de ParrainsPar’Mille a Fraça.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article