Una crida al voluntariat en lluita contra la fam

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya espera augmentar el nombre de gent solidària amb la campanya


El Gran Recapte d'aliments té per objectiu captar 20.000 voluntaris per als 2.000 punts de recollida repartirs arreu del territori, per això, ha possat en marxa una campanya anomenada ‘Tu el pots fer més gran’.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics, simultània entre els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya, per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. També serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica, ha anat creixent fins arribar al 20% del total de la població. A la fita de l'edició 2014 es va tornar a superar els 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris. Però enguany l’organització espera superar la quantitat i és per aquest motiu que necessita comptar amb l’ajuda del màxim de voluntaris arreu del territori.

L’organització de la sisena edició requereix de la solidaritat i capacitat organitzativa de voluntaris, per això, ha engegat una Campanya de voluntariat sota el lema ‘Tu el pots fer més gran’, en què col·laboren actors com Blanca Portillo, Lluís Soler, Toni Albà, Queco Novell, Fermí Reixach, Paul Berrondo i Marta Marc. L’objectiu és captar 20.000 voluntaris per als 2.000 punts de recollida als supermercats i mercats de Catalunya, els dies 28 i 29 de novembre. Aquests s’organitzaran en grups de 3 a 5 persones en torns d’aproximadament 3 hores. Els voluntaris també treballaran en la classificació d’aliments i la distribució s'aquests entre les entitats.
 
Des del dia 2 d’octubre, els ciutadans poden registrar-se com a voluntaris o coordinadors al web, per mitjà d’un formulari que permet triar el punt més adient i el torn que es vol cobrir. No obstant, per a la demarcació de Lleida el registre de voluntaris i coordinadors es fa via email.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article