El Fons de Subministrament Social és insuficient, segons les entitats socials

Diverses organitzacions han presentat avui un conjunt de mesures per lluitar contra la pobresa energètica


L’Aliança contra la Pobresa Energètica, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i les organitzacions sindicals CCOO i UGT han presentat avui, en una roda de premsa a la seu de la CONFAVC, un conjunt de mesures que tenen com a objectiu lluitar contra la pobresa energètica d’una manera estructural.

Les entitats han presentat les seves propostes perquè creuen que les mesures presentades pel Govern català són insuficients i han aprofitat la roda de premsa per a denunciar la deslleialtat del Govern de la Generalitat que va anunciar el Fons de Subministraments sense comptar amb la Taula de Pobresa Energètica, un òrgan promogut pel Parlament de Catalunya amb l’objectiu de millorar les respostes a aquest fenomen social que afecta a més de 320.000 famílies.

Les entitats en lluita per la pobresa creuen que el govern segueix un camí de desobediència a les demandes ciutadanes i d’enriquiment per a les empreses de subministraments bàsics. En aquest context d’emergència social, reclamen al Govern que exigeixi a les empreses subministradores que assumeixin les factures i rebuts impagats. A més, consideren que s’han d’engegar les següents mesures d’urgència abans de l'hivern:
  • Aplicar el principi de precaució pel qual les empreses no podran tallar el subministrament sense el vist i plau dels Serveis Socials.
  • Transparència en els talls amb informació pública detallada i municipal recollida a l’IDESCAT.
  • Agilitzar els tràmits mitjançant l’aplicació de mecanismes d’urgència.
  • Impulsar una campanya de comunicació per informar de les mesures adoptades per tots els actors a les famílies vulnerables i als Serveis Socials. 
Les entitats també exigeixen que s’engeguin mesures imprescindibles per assolir un model de prestació de subministraments bàsics d’accés universal. i proposen la creació d’un nou organisme públic que hauria d’entrar en funcionament aquest novembre. El nou organisme hauria d'impulsar mesures preventives i correctives i vetllar per la responsabilització de les factures impagades per part de les empreses.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article