L'AFEV cerca nous voluntaris per acompanyar infants

L'entitat engega una campanya per acompanyar i integrar joves en situació d'exclusió social

Diu un proverbi africà que si vols anar ràpid vagis sol, però si vols anar lluny vagis acompanyat. I això és el que fan a l’AFEV, des de fa 7 anys a Barcelona i més de 20 anys a França a través del projecte ‘Acompanya un infant’: ajuden i acompanyen infants i joves en situació d’exclusió i dificultats socials perquè arribin més lluny en les seves il·lusions i aspiracions.

I és que en un context on 1 de cada 4 infants a Catalunya viu en situació de pobresa a casa seva i 1 de cada 3 presenta fracàs escolar, els projectes d’acompanyament personal, social i educatiu són una eina bàsica per a la cohesió social.

‘Acompanya un infant’ és molt més que una tasca de reforç escolar o un acompanyament de lleure. Estudiants universitaris (mentors) acompanyen individualment a un infant o jove una tarda a la setmana durant tot el curs escolar al domicili de l’infant o en un centre públic. Gràcies a l’entusiasme del voluntariat i al suport i assessorament que reben, amb l’acompanyament es crea un vincle i una relació personal i recíproca on tots hi guanyen. L’infant perquè li permet treballar i augmentar l’autoestima, les habilitats socials o les ganes d’anar a l’escola. I el voluntariat, perquè l’experiència és un aprenentatge personal, social i també en habilitats professionals.

Per sumar-te al projecte pots omplir aquest formulari, enviar un correu a [email protected] o trucar al 936241719.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Gemma Aragonés Audí Barcelona
1.

Voldria participar en el d'acompanyament a tallers de circ social.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article