Un 27,3% dels menors de 16 anys, en risc d'exclusió

Fedaia proposa implementar polítiques públiques a curt i llarg termini per tal de combatre la pobresa


En el marc del Dia Universal dels Drets de l’Infant i el 25é aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants que se celebren avui, la Fedaia, proposa implementar polítiques públiques fortes per tal de garantir el benestar dels infants i combatre la pobresa i l’exclusió social.

La Fedaia,la federació d’entitats catalanes que treballen amb infants desemparats o amb risc d’exclusió, alerta que el benestar de la infància segueix sense ser una prioritat al nostre país. L'entitat denuncia que malgrat les altes taxes de pobresa infantil, no sigui un tema prioritari només perquè no apareix en cap enquesta com una de les principals preocupacions dels ciutadans. Fedaia posa de manifest les dades de l'Idescat, que reflecteixen que un 27,3% dels menors de 16 anys a Catalunya viu en situació de pobresa o està en risc de caure-hi, cosa que suposa 0,6 punts més que l'any passat,. En el mateix període, però, la taxa de pobresa entre la població de més de 65 anys ha devallat del 16,% al 12,4%.

La Federació considera que la crisi i la falta de prestacions no està afectant per igual a tots els grups de població i recorda que en el seu informe de 2012 sobre Pobresa Infantil a Catalunya ja es feia notar que les transferències aconsegueixen baixar la taxa de pobresa des del 29% al 24% entre els infants, i des d'un 83% al 27% entre la gent gran. El president de la Fedaia, Jaume Clupés, assenyala que “aquestes xifres permeten deduir que l'actual disseny de prestacions concedeix una protecció molt menor als infants que a la resta de la població”. “El fet que en aquests moments la taxa de pobresa entre els majors de 65 disminueix és una demostració que és possible combatre la pobresa fins i tot en èpoques de crisi.”, afegeix Clupés.

La Fedaia recorda que mentre a Catalunya es dedica un 0,9% del seu PIB a polítiques d'infància i família, a la mitjana de països de la Unió Europea s'hi destina un 2,2%. L'entitat considera que es tracta d'un problema que va més enllà de la crisi perquè les xifres de pobresa infantil han estat altes a Catalunya també durant el període de prosperitat que es va viure l'última dècada. Fedaia creu que la pobresa infantil "ara més que mai que s'ha de tractar amb urgència".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article