1 de cada 5 llars sobreviuen amb els ingressos dels pensionistes

Segons un estudi de CCOO, el 16,6% dels jubilats catalans estan per sota del llindar de la pobresa


La crisi ha provocat que les pensions dels jubilats siguin la principal font d'ingressos de moltes famílies catalanes tot i que els ingressos d'aquestes prestacions són cada vegada més baixos. Així ho demostra l'informe "Observatori Social de la Gent Gran 2014. Per a un envelliment actiu", elaborat per la Federació estatal de pensionistes i jubilats de CCOO. 

L'informe denuncia la difícil situació a la que s'enfronten avui en dia les persones grans a Catalunya, on el 21,9% de les llars sobreviuen gràcies als ingressos dels pensionistes. Fa cinc anys, el percentatge era 3,9 punts inferior. A això cal sumar-hi la rebaixa d'aquests ingressos, que han disminuït molt i actualment la meitat de les pensions estan per sota del salari mínim, que són 645 euros al mes. 
 
Jaume Huguet, secretari de la Federació de pensionistes i jubilats de CCOO explica que la situació és "especialment crítica" a Girona, Lleida i Tarragona, on la mitjana de les pensions de les dones, majoritàriament vídues, està molt per sota del salari mínim. 
 
Segons xifres de l'Institut Nacional d'Estadística, a Catalunya hi ha més de 1,3 milions d'empadronats de més de 65 anys, cosa que equival a un 18% del total de la població, i sis de cada deu són dones. Les dades de l'informe de CCOO posen en relleu que el 16,6% dels jubilats catalans estan per sota del llindar de la pobresa. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article