Grupo SIFU i Fundació Vodafone posen en marxa el projecte DanzaWOW!

A través de la plataforma mfacilyta, les entitats col·laboren per facilitar la vida de les persones amb discapacitat


Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Fundació Grupo SIFU, en col·laboració amb Fundació Vodafone Espanya, posen en marxa el projecte DanzaWOW!, per provar en diferents àmbits mFACILyTA, una plataforma tecnològica que facilita la vida personal i laboral de les persones amb discapacitat.

Aquesta plataforma, creada per Fundació Vodafone Espanya, ofereix un conjunt d'eines personalitzables de suport i fàcil accés a través de mòbil o tablet per a persones amb discapacitat. Així, mefacilyta permet gestionar a través d'un entorn web usuaris, crear tasques i alarmes o revisar procediments, entre moltes altres utilitats, a través de codis QR, continguts multimèdia i realitat augmentada. Un suport bàsic per a la potenciació de capacitats i estimulació d'habilitats comunicatives, així com una via per facilitar l'accés a la informació i l'ús de les TIC, que contribueix a garantir una major autonomia personal i professional en la vida diària de col·lectius vulnerables.

Tecnologia, cultura i discapacitat

Fundació Grupo SIFU i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa unes experiències pilot d'aquesta plataforma tecnològica en l'àmbit de la cultura i la discapacitat intel·lectual. Els ballarins i ballarines de Dansa Down Companyia Elías Lafuente, grup madrileny de dansa integrat per persones amb Síndrome de Down, ja fa més d'un mes que estan usant mefacilyta en els seus assajos per al seu debut amb Dansa WOW! a Barcelona, el proper dia 11 de desembre al Palau de la Música Catalana. Segons Elías Lafuente, director de Dansa Down "mitjançant la creació de diferents pautes i processos en aquesta plataforma, els nois i noies han pogut assajar fàcilment des de casa o tenir clar el vestuari i el maquillatge per a cada paper", entre moltes altres funcions. Com a director de la companyia, afegeix, "l'App m'ha permès visionar els assajos a distància i aplicar millores a cadascun dels meus ballarins de manera individualitzada". En definitiva, assegura, "tot i que hem assajat les mateixes hores a l'acadèmia, hem pogut multiplicar per deu l'eficàcia de la feina feta".

D'altra banda, el Centre Especial de Treball Grup SIFU també ha implementat aquesta eina en alguns dels serveis que realitza, amb l'objectiu de proporcionar als treballadors amb discapacitat una eina de millora en el seu procés d'aprenentatge i adaptació al lloc de treball, alhora que permet optimitzar processos i millorar la qualitat dels serveis.

Noves tecnologies i discapacitat

Segons dades de l'informe "Accés i ús de les TIC per les persones amb discapacitat", elaborat per la Fundació Vodafone, a Espanya la universalització de l'ús del telèfon mòbil està present en tots els col·lectius, sent el mitjà utilitzat per prop del 92% del total d'enquestats. A més, l'informe conclou que el 100% considera que la incorporació de les TIC al treball ha augmentat les seves possibilitats laborals, així com que l'accessibilitat dels dispositius i les aplicacions són eines imprescindibles per millorar la seva qualitat de vida i autonomia personal.

De l'informe "Tecnologia i Discapacitat", (basat en els resultats d'una enquesta realitzada a 500 persones amb diferents tipus de discapacitat) es desprèn que un 52% de les persones amb discapacitat pot exercir el seu treball gràcies a les adaptacions tecnològiques. Xifra que s'incrementa fins al 72% en el cas de persones amb discapacitat sensorial.

D'altra banda, en l'àmbit de les xarxes socials, un 66% és usuari habitual, on cal destacar l'increment de 6 punts percentuals respecte a l'any passat, quan la xifra va arribar al 60%. Igualment, un 86% de les persones amb discapacitat enquestades coincideix en l'alt potencial de les xarxes socials per sensibilitzar i contribuir a "canviar mirades" cap a la discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article