La Generalitat no finançarà les escoles bressol

Ensenyament deixa les guardaries en mans de les diputacions i n'omet la partida als pressupostos


Els comptes educatius per l'any 2015 no recullen cap partida per finançar les llars d'infants municipals. 

Així ho demostra el projecte de pressupostos presentat aquesta setmana al Parlament, que rebaixa a zero la quantitat reservada per a les escoles bressol, que l'any passat era de 45 milions. De fet, la consellera d'Educació, Irene Rigau, ja fa tres anys que apunta la necessitat de prioritzar la despesa del seu departament i des de la passada legislatura ha posat èmfasi a l'ensenyament obligatori i, a conseqüència, ha anat reduint progressivament el finançament de les guarderies. Ara, des del Departament, assenyalen que la desaparició de la partida es deu al fet que són les diputacions les que l'assumeixen. 

Les xarxes d'escoles bressol municipals, que pertanyen als ajuntaments, s'haurien de finançar segons la normativa a parts iguals entre la Generalitat, consistoris i famílies. Però aquest sistema es va desmuntar l'any 2011, quan Ensenyament va reduir la seva aportació i per compensar-ho els ajuntaments van haver d'injectar més diners. Com a conseqüència, es van apujar notablement les quotes que paguen les famílies. 
 
Els comptes d'aquest any també contemplen una caiguda del 41% de la partida destinada al finançament de les escoles de música, dansa i conservatoris, que queda fixada en 8,9 milions, molt per sota dels 15 milions pressupostats l'any passat o els 19 milions de l'any 2012.  En canvi, una partida que tornarà a crèixer és la destinada als concerts educatius, que augmenta un 17%. El sector concertat, a més, afirma que les retallades planificades anys anteriors només s'havien fet sobre el paper i que en realitat no es van executar mai: l'importa de mil milions es manté gairebé invariable per a la privada. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu VALLES ORIENTAL
4.
El colmu de les INJUSTICIES ES LA CENSURA ... Cuan baix LLegir quel GRAN ARTUR MAS .. El Gran Govern Català de DRETES Dic DRETES amb totes de la llei . Baix LLegir va OBLIGAR treura unes Pancartes de Protesta contra LES RETALLADES SOCIALS ... .. DEU MEU Esque ara ARTUR MAS ES UN DICTADOR que no respecta LA LLIBERTAT DE EXPRESSIÓ Ara el Govern Catalàv que fa Politicas ANTI--SOCIAL no aguanta les criticas COVARDS MISERABLES .. Las Pancartes no les pòsen per fer Macu no les posarien els Profesos Escoles si el nostra Govern no els fes fortes Retallades Perjudican LA Escola Pública per ajuda la Privada en diners públics una Vergonya VOT DE CASTIG A C.I.U. hi als que ajudin a C.I.U. .. Cal un gran canvi a Catalunya hi que costi no vui un altra TRIPARTIT ,, Que tambe ban demostrar ser un enorma Fracás pensaben mès amb els que en Catalunya hi millorar al nostra PAIS ..
  • 0
  • 0
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu VALLES ORIENTAL
3.
Laura ..en fa molta rabia hi sentu impotencia ,, devant tanta Injusticia Social quens fa el nostra Propi Govern Català JO No buscu la Escusa facil i barata de dir LA CULPA ES DE MADRID ,, Si tenen culpa . Pero NO ES MADRID que fa robar diners públics A JORDI PUJOL .. a portar Diners Públics catalans cap Andorra ho altres Paisos he aixo hufan els nostres politics Tenin molta Corrupcio aqui a Catalunya ja molt de Xoriç marca Catalana . SOBREN BARRACON Falten escoles de Ladrillo de les de veritat al fer-les tambe donaria feina als Aturats he . ARA Resulta mira per donde el Govern Català te molts Diners ara es cuida del BCN---WORLD .. Balla sorpresa si aixo no tira endevant se abandona ja estar si no pasara con la Linea de Avions que volia tenir la Generalitat que va ser una enorme ruina un enorme Forat negre un ban perdre molt diner publicPER QUÈ Te la Generalitat PISTES DE ESQUI PÚBLICAS Cuan tanca LLITS DE HOSPITALS PUBLICS Cuan no te per obrir Guarderias Publicas cuan tanca molts SERVEIS DE URGENCIA DE NIT .. Caldria fer moltes mès protestes al carrer contra las injusticias socials fetes per ... ARTUR MAS Y RAJOY Hosigui contra la DRETA Contra les Politicas ANTI---SOCIALS ... LAURA ... BON NADAL I BON ANY NOU .. Quel pasis
  • 2
  • 0
Laura Castro Lázaro
2.

Bon dia,

Tens tota la raó, Josep. És una autèntica vergonya el que passa amb el sector públic que va veient com es queda sol, sense recursos i amb l'única força de la creativitat i la solidaritat dels seus membre, mentre que l'escola privada continua tenint tots els privilegis sense tocar ni una coma, així com la majoria d'altres sectors privats. No hi ha consciència social.

  • 4
  • 0
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu VALLES ORIENTAL
1.
JO , hu reconec sóc un pobre ignorat sense estudis ni bona escriptura , hi clar sóc un Pobre Pagès que li costa entendra les coses MOLT BE .. El Govern Català de Dretes Català que son els de C.I.U. del Sr Artur Mas President . Ara me costa de entendra molt que el Govern Català de Artur Mas digui no te diners per Finançar les Escoles Bressol que son les Guarderies Públicas . Si sóc mal pensado que hu sóc Diria no fan Guarderias publicas per obligar a les familias anar a les Guarderias Privades que son dels que Voten a C.I.U. .. Pero encara en preocupa molt mes cuan no ja diners per Guarderias Publicas niper BECAS DE MENJADOR ... Pero mireu ja molts diners públics LA GENERALITAT SI FINANÇARA . hi hu esta fem amb Diners publics PISTES DE ESQUI , LA Generalitat Gasta molt diner public en pistes de esqui Resulta importa mes disfrutin els Rics de la Neu aque una Familia pobre al atur Treballadors poguin portar al seu fill a una GUARDERIA PUBLICA .. Aixo me costa entendra sera no tin estudis he NO POC ENTENDRE ,, No ja diners per Guarderies Públicas i si per Regalar donar Finançar a molts diaris cada any la Vanguardia entre altres reben una fortuna de diners publics Despres clar no ja diners PER BECAS NI GUARDERIES PÚBLICAS No ja diners i abaixen molt els impostos als Rics empresaris del ... BCN--WORLD ,,, Es veritat ja coses costa de entendre he
  • 4
  • 0

Comenta aquest article