Nova xarxa d'inserció laboral al mercat ordinari de persones amb discapacitat

L'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona i set entitats s'han agrupat amb aquest objectiu comú


L'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) de l'Ajuntament de Barcelona i set entitats amb una llarga trajectòria en el camp de la inserció laboral de les persones amb discapacitat han acordat crear una xarxa comú per a impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat en mercat ordinari de treball a la ciutat.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha signat el conveni de col·laboració amb les entitats Ecom, Acapps, Aura, Joia, Acidh, Tres Turons i Fundació Catalana Síndrome de Down. Totes elles compten amb gran experiència en promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat en el mercat ordinari.

Durant l'acte de signatura, la regidora ha explicat que aquest conveni es basa "en el convenciment que el treball col·laboratiu entre el govern local i el tercer sector més capdavanter en l'àmbit de la inserció esdevé una estratègia eficaç per a l'impuls de la inserció laboral de les persones amb discapacitat en el mercat ordinari de treball de la ciutat".

L'objectiu de la nova Xarxa Barcelona d'Inserció Laboral en el mercat ordinari és unificar criteris i impulsar accions conjuntes que ajudin a millorar les pràctiques per a la inserció en el mercat ordinari de persones amb discapacitat. Alhora, el conveni es proposa millorar la formació dels professionals i de les empreses en aquest àmbit.

La Xarxa tindrà una estructura composta per un consell director format per la regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats i els presidents de cada entitat; i un comitè gestor, amb una coordinadora i els directors de serveis de les entitats. Alhora, es comptarà amb un equip de professionals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article