La Taula del Tercer Sector impulsa Hàbitat3, una gestora d’habitatge social

La presidenta de l'entitat, Àngels Guiteras, ho ha explicat aquest diumenge a 'L'entrevista del diumenge' del 3/24


La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras ha anunciat aquest diumenge a TV3 que la Taula ha constituït Hàbitat3, una gestor d’habitatge social.

Aquesta fundació intentarà captar pisos buits al preu més baix possible. I així intentar quadrar les necessitats de les més de 230.000 famílies que necessiten habitatge amb els més de 450.000 pisos buits que hi ha a Catalunya. Guiteras ha recordat que a Catalunya el nombre d'habitatges de lloguer social no arriba al 2% mentre que la mitjana europea és del 15%.

En ‘L’entrevista del diumenge’ del 3/24, la Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya ha fet la primera valoració dels pressupostos 20145 de la Generalitat. A Taula del Tercer Sector considera "insuficient" la partida destinada a la despesa social en els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent. És la mateixa de fa 10 anys i les necessitats han augmentat molt.habitat3,

Guiteras ha reconegut que són els primers pressupostos de l'era Mas sense retallades, però ha afirmat que són insuficients. Segons Guiteras, la despesa per protecció social per habitant a Catalunya està un 3% per sota de la mitjana d'altres comunitats autònomes i un 7% per sota de la mitjana europea.

En un moment que és d'emergència social, considera que el govern hauria de prioritzar les polítiques per lluitar contra la pobresa.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector també ha recordat que, a Catalunya, hi ha més de 300.000 famílies que no poden mantenir casa seva a una temperatura adequada. En aquest sentit, considera que les empreses subministradores han de ser corresponsables i solidàries en la lluita contra la pobresa energètica. Guiteras ha explicat que la Taula lluita perquè siguin sobretot aquestes empreses subministradores les que afrontin el problema de la pobresa energètica i no s'hagi de recórrer només a fons públics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article