Entre el 20 i el 75% dels europeus amb dret a la renda mínima no la perceben

Es calcula que als països de la Unió Europea hi ha 122 milions de persones que es troben en situació de pobresa


La renda mínima és la quantitat mínima que els govern fixen sota la qual es considera que una persona viu en situació de pobresa.

El passat mes d'octubre el Parlament Europeu va crear un grup de treball per aconseguir una renta social mínima per a tots els països de la Unió Europea. Eurodiputats de gairebé tots els partits de l'estat espanyol, a excepció del PP i CiU, han reclamat al president de la Comissió Euroepa, Jean-Claude Juncker, que compleixi la seva promesa de promoure una renda mínima europea.

Segons les dades que van aportar els eurodiputats, 122 milions de persones a la Unió Europea estan es troben en situació de pobresa o exclusió social. La xifra representa el 25% de la població de la UE. El text presentat a l'eurocambra afirma que "milions de persones no tenen cap ingrés o ingressos insuficients per cobrir les seves necessitats vitals més bàsiques, com pot ser l'habitatge o l'alimentació".

Paral·lelament, avui es clou a Brusel·les la conferència 'Sistemes de rendes mínimes a Europa', on s0hna presentat trenta informes nacional sobre les rendes mínimes nacionals. Les xifres demostre que entre el 20 i el 75% de les persones amb dret a percebre una renda mínima a Europa no la perceben. Els ifnformes confirmen que els ingressos mínims adequats i accessibles no només són bons per a les persones que els necessiten sinó també per la societat perquè ajuden a estabilitzar l'economia, mantenen actives a les persones i són mesures per abordar les desigualtats socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article