El Festival de la Infància organitza activitats de sensibilització

L'objectiu és conscienciar al més pertits d'aspectes com ara el malbaratament alimentari


El Festival de la Infància d’enguany, que se celebrarà de demà al 4 de gener al recinte firal de Montjuïc, disposarà d’un espai unificat, de més de 3000 metres quadrats, per programar diferents activitats lúdiques i educatives de sensibilització per als infants.
 

S'organitzarà un espai lúdic per a les diferents edats i es presentarà ‘El Joc dels Drets’, una web per fer més propers els drets dels infants als propis nens, juntament amb altres activitats lúdiques digitals. També hi ha el propòsit d'apropar el públic infantil a les llengües estrangeres a través del jocs. Una gimcana de tres activitats on posar a prova l’habilitat, la imaginació, la destresa i la preparació física dels participants serà l'oportunitat per promoure l’exercici com una activitat divertida que alhora ajuda a formar en valors.

Sota el lema ‘Molta fruita! Molta marxa!’ es realitzaran diversos tallers: un sobre la piràmide de l'alimentació saludable; un de preparació d’una macedònia de fruites; un sobre la piràmide de l’activitat física. També habilitaran un joc de la xarranca i projectaran vídeos amb consells de salut. L'objectiu és promoure el joc actiu, l’alimentació saludable i els hàbits higiènics a la cuina. A més, s’hi exposarà una ambulància del SEM, el Sistema d’Emergències Mèdiques, on s’ensenyarà l’equipament complet a tots els infants que la vulguin visitar.

A més, la Generalitat organitza una exposició sobre el malbaratament alimentari per tal de sensibilitzar sobre aquest fenomen, ja que a Catalunya es llencen cada any unes 262.000 tones de menjar. Entorn aquesta temàtica també ha programat un taller associat i una campanya informativa de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article