Tot el que cal tenir en compte per no malbaratar aliments aquestes festes

L'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han engegat la campanya 'Som gent de profit'


A Catalunya es malbaraten cada any unes 260.000 tones d'aliments. Això equival a 34,9 kg per habitant i any, un 7% de les adquisicions de menjar sòlid. Bona part d’aquests aliments es llencen a les llars, comerços i restaurants.

Davant d'aquestes dades, l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han engegat la campanya Som gent de profit amb l'objectiu de conscienciar la població de que "malbaratant aliments es llencen els diners que ha costat produir-los, els recursos naturals invertits i es desaprofita un recurs molt valuós".

La web consta de consells per evitar el malbaratament a partir de receptes, calculador de racions, consells per aprofitar el menjar ja comprat, pràctiques de reciclatge i altres recursos de profit. Aquests són 10 dels consells que es poden trobar a la web que ajuden a no malbaratar aliments aquestes festes:

1. Abans d'anar a comprar, revisar què tenim per fer la llista del què necessitem.
2. Planificar els menús familiars amb una setmana de temps.
3. Els productes que caduquin abans, posar-los a la primera fila de la nevera.
4. Vigilar amb les ofertes. Si s'han d'acabar llençant, no surten a compte.
5. Mantenir la nevera entre 4 i 5 graus, els aliments es conservaran més freds.
6. Les amanides, la pasta o la pizza ho admeten tot. Són ideals per aprofitar restes i sobralles.
7. Anar al mercat sense gana farà que la compra sigui amb el cap.
8. Si es congela aliments cuinats, fer-ho en racions individuals perquè sigui més fàcil aprofitar-los.
9. Per descongelar d'una manera segura, el millor es fer-ho dins la nevera o, si  tenim pressa, al microones.
10. Totes les fruites es poden congelar. Cal informar-se de com fer-ho abans que es facin malbé.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article