Un informe denuncia que 367 menors viuen sota l'amenaça d'un desnonament

L'informe destaca que un 16% dels nens i un 13% de les nenes afectades desenvolupen problemes de salut mental


Aquesta setmana s'ha anunciat algunes de les dades de l''Informe sobre emergència habitacional i impacte en el dret a la salut i infància en la crisi hipotecària a Catalunya' que es farà public al febrer. L'informe posa de manifest aspectes, entre altres dades, que afecten als infants, com ara que actualment hi ha a Catalunya almenys 367 menors que viuen sota l'amenaça d'un desnonament perquè els seus pares no poden pagar la hipoteca o el lloguer i que a més, un 16% dels nens i un 13% de les nenes afectades han desenvolupat problemes de salut mental a causa de la situació familiar de vulnerabilitat.

Aquest informe ha estat elaborat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Observatori DESC amb la col·laboració del projecte europeu SOPHIE, que avalua l'impacte de les polítiques en les desigualtats en salut, i del grup d'investigació EMIGRA (CER-migracions) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les dades s'han obtingut a partir d'enquestes a 1.200 persones que van recórrer a la PAH entre l'octubre i el novenbre.

L'informe alerta que el 52% de persones afectades de l'enquesta tenen menors a càrrec i el 59% de famílies afectades es componen de 3 o més membres i que únicament un 26% de les famílies amb menors han rebut atenció de serveis socials.

Altres dades de l'informe informen que el 42% de les famílies enquestades amb menors a càrrec viuen sota l'amenaça de ser desnonades, actualment hi ha 367 menors sota aquesta amenaça. Quan hi ha menors, les principals dificultats es concentren en el pagament de les despeses escolars (74%) i de la roba (71%). De les famílies enquestades amb menors a càrrec el 16% han patit talls d'electricitat, i el 11,5% talls d'aigua.

A més, segons declaren els adults responsables, un 16% dels nens i un 13% de les nenes pateixen mala salut, mentre que, segons dades de Catalunya de l'Enquesta Nacional de Salut d'Espanya, aquests percentatges són del 7 i el 6% per a la resta de població infantil. El 22% de les famílies declaren que han hagut de canviar d'escola i d'aquests canvis escolars un 47% s'ha produït durant l'any acadèmic, a més, aproximadament dues terceres parts de les dels menors afectats han hagut d'abandonar alguna activitat extraescolar.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article