'Aquesta merda et pot salvar la vida', nova campanya de l'AECC

L'Associació Espanyola Contra el Càncer comença una campanya per la detecció precoç del càncer de còlon


El càncer de còlon és un dels pocs càncers que es poden diagnosticar precoçment, és a dir , abans que la persona noti algun símptoma. Per això, des de fa unes setmanes l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha començat una campanya per sensibilitzar la societat sobre la necessitat de fer-se proves preventives.

Aquesta merda et pot salvar la vida’ és l’epígraf del vídeo que l’AECC ha impulsat per informar sobre la detecció precoç del càncer de colon. A través de la famosa iconografia de Whatsapp, el vídeo explica que aquest tipus de càncer és el més habitual a l’estat espanyol amb 32.000 casos detectats cada any i 6.000 diagnòstics cada setmana.

El càncer de colon pot aparèixer sense presentar cap tipus de símptoma. Per això, la forma més eficaç de detectar-lo és a través de proves preventives. Entre els últims avenços en aquest sentit, hi ha el Test de Sang Oculta en Femta, que, com indica el seu nom, detecta si hi ha restes de sang a través d’un petit anàlisi de femta.

Si el resultat de la prova és positiu es completa l'estudi amb una colonoscòpia per visualitzar l'origen del sagnat . El test el realitza la pròpia persona al seu domicili però la lectura del test ha de ser realitzada per personal sanitari qualificat. L'objectiu del detecció i extirpació de pòlips precancerosos per prevenir el desenvolupament de tumors malignes i / o la seva detecció en estadis precoços.

D'aquesta manera, no només es pot diagnosticar el càncer de còlon de manera precoç i tractar-lo en els seus estadis inicials , on la supervivència és molt més elevada, sinó que fins i tot es pot evitar l'aparició mateixa de la malaltia. La periodicitat de la prova del Test de Sang Oculta en Femta ( TSOH ) és de dos anys.

L’AECC calcula que del 90 % dels càncers de còlon i recte podrien ser curats si es detectessin de manera precoç, abans que la malaltia arribés seus estadis més avançats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article