L'Ajuntament de Barcelona acorda una renda mínima infantil

El consistori pagarà mensualment les famílies sense recursos amb menors al seu càrrec


L'Ajuntament de Barcelona lliurarà 100 euros mensuals a les famílies que viuen sota el llindar de la pobresa i tenen menors al seu càrrec.  El consistori municipal reservarà per al 2015 un fons de 9,2 milions d'euros per poder assegurar aquesta renda infantil.

L'acord entre PSC i CiU ha permès aquesta mesura, que és pionera a l'Estat, però que aquest 2015 només podrà arribar a 7.500 dels 42.700 infants que viuen actualment en situació de vulnerabilitat a Barcelona. Així, amb la previsió de fons de 9,2 milions d'euros i amb el nombre de famílies que viuen sota el llindar de la pobresa a Barcelona, podria ser que la demanda desbordés el pressupost. L'Ajuntament ja ha aclarit que, en aquest cas, la prioritat seria per als sol·licitants amb rendes més baixes. 
 
Aquest acord també ve acompanyat d'altres mesures per pal·liar les situacions de major vulnerabilitat, com són els 8,3 milions d'euros destinats a programes ocupacionsls, els 2,5 milions per a famílies en situació de pobresa energètica o la rebaixa del preu del transport metropolità a més de noves places públiques d'escoles bressol a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article