Jornada de suport a cuidadors de persones dependents

La Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores pretén analitzar i reflexionar sobre la situació de la persona que cuida


La Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores (XSFC) alerta que les responsabilitats de l'atenció i la cura continuada a familiars malalts i/o dependents poden comportar situacions de sobrecàrrega, soledat i tristesa així com un risc important d'aïllament social. És per aquest motiu que la XSFC organitza la Jornada de treball 'I vostè, com està? El suport a les persones que cuiden familiars malalts i/o dependents', per tal d'analitzar el benestar emocional i la salut que suposa l’atenció i la cura d’un familiar malalt o dependent.
 

La jornada pretén ser un espai de treball, reflexió i intercanvi entre professionals de diferents àmbits i disciplines (infermeria, medicina, psicologia, treball social o la gestió i planificació de serveis i programes) que treballen en serveis d’atenció primària de salut, serveis socials bàsics, serveis especialitzats, associacions i organitzacions del tercer sector social.

L'objectiu de la jornada, que tindrà lloc el 21 de gener a l'Ateneu Barcelonès, és compartir i construir una reflexió conjunta sobre els aspectes que caracteritzen la situació de la persona que cuida i les possibles millores en suport a les persones cuidadores. A partir de les aportacions de les persones participants a la jornada s'elaborarà una nova versió del document marc de l'acte 'I vostè, com està? Orientacions per l’atenció a les persones que cuiden', el document base de treball per a la Jornada, amb les noves aportacions. 

El programa comptarà amb una xerrada de presentació sobre la cura dels familiars malalts i/o dependents amb algunes dades i tres debats al llarg de la jornada: 'De la incertesa al diagnòstic: El cuidador/a expectant', 'Reconèixer-se com a cuidador/a: El cuidador/a actiu/va' i 'Preparar-se per una nova etapa: El cuidador/a invisible'. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article