La UAB i RTVE treballen per l'accessibilitat a la televisió

Aquestes institucions estan desenvolupant un sistema per a adequar els continguts televisius a les persones sordes


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està desenvolupant un sistema pioner a la península d'accessibilitat a la televisió per a les persones amb discapacitat auditiva amb la col·laboració de RTVE. Aquest sistema permetria a les persones sordes veure la televisió en el format habitual alhora que rebrien la imatge sobreimpresa en llengua de signes. Es calcula que els beneficiaris d'aquest servei serien uns 350.000 usuaris al dia.

RTVE hi col·labora prestant les instal·lacions de Sant Cugat, on es fan les gravacions de llengua de signes, i com a membre observador en el consorci europeu HBB4ALL (Hybrid Broadcast Broadband for All), un projecte cofinançat per la Comunitat Europea i per universitats, canals de televisió i emissores, centres d'investigació i pimes per avançar en l'accessibilitat als mitjans de comunicació.

Actualment es treballa en aquest camp i els nous serveis d'accessibilitat es dirigeien cap a l'entorn de la televisió connectada HbbTV, un estàndard cada vegada més adoptat per les emissores europees. Alguns dels pròxims reptes són la creació de continguts audiovisuals multiplataforma accessibles a través de subtítols, audiodescripció i llengua de signes.

Cada cop més les universitats treballen per l'acessibilitat dels aparells quotidiants entre les persones discapacitades, un altre exemple és el xat TELESOR de la UPF.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article