Consideren que el 'piropo' invadeix la intimitat de la dona i demanen que s'erradiqui

La presidenta de l'Observatori contra la Violència de Gènere del CGPJ fa la petició


La presidenta de l'Observatori contra la Violència de Gènere del Conseller General del Poder Judicial (CGPJ), Ángeles Carmona, demana que s'eradiqui el piropo. "Encara que sigui bonic, invadeix la intimitat de la dona i s'ha d'erradicar", ha assegurat. Tanmateix ha indicat: "El piropo ha estat sempre permès i s'ha assumit com una cosa normal, però el cert és que suposa una invasió a la intimitat de la pròpia dona perquè ningú té dret a fer un comentari sobre el seu aspecte físic". Carmona ha exemplificat l'invasió amb l'exemple del Caire, on afirma que q les dones van amb auriculars "per no sentir els comentaris d'aquesta mena i encara que siguin bonics, bons i agradables i siguin actituds absolutament permeses en la nostra societat, han de ser eradicades i hi ha d'haver molt més respecte per la imatge de la dona".


Aprofitant el desè aniversari de la llei integral contra la violència de gènere, la presidenta de l'Observatori ha destacat els "beneficis importantíssims" que va suposar: "Va ser una llei revolucionària perquè aborda una vulneració dels drets humans des del punt de vista integral i de la prevenció i aquesta visualització integral d'un problema com la violència de gènere ha sigut molt nova i imitada en països del nostre entorn". Com a aspecte a millorar ha incidit en la importància de contemplar els menors com a víctimes perquè "han sigut els grans oblidats" i ha recordat que si s'implementen les mesures proposades per protegir els nens "cap pare maltractador amb condemna ferma tindrà accés a visitar els seus fills fins que no s'acrediti que el menor no patirà conseqüències psicològiques". Al seu parer, "un maltractador no pot ser mai un bon pare ni exercir el seu dret de visites amb normalitat perquè les organitzacions internacionals ens han dit que un menor, només sent testimoni, pot patir seqüeles psicològiques".

Carmona també s'ha referit al percentatge de denúncies falses per violència masclista i ha recordat suposen només un 0,10% de les condemnes. "És un percentatge tan mínim que realment és molt inferior al de falsos testimonis de qualsevol altre delicte", ha dit. També ha aprofitat per destacar la «resistència tan gran que encara existeix en la societat de fer passos endavant per eradicar la violència". No obstant, s'ha referit al nomenament de Consuelo Madrigal com a Fiscal General de l'Estat destacant que el fet que dones arribin a ocupar càrrecs de tanta responsabilitat a l'Administració de Justícia suposa "un pas molt important" en el reconeixement social de la dona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu VALLES ORIENTAL
1.
un Piropo macu , no a de ofendra a cap Dona ho noia Tambe es veritat que cal saber dir un Piropo macu . Que alguns si poden ofendra hi molestar algunes vegades segons lo que diuen PERO EL PIROPO a la Dona mai se acabara ja dones els agrada els hi diguin LO GUAPES que son si hu son de veritat clar si no hu es si es un insulto ha ha ha .. JO defensu EL PIROPO a les Dones pero bons Piropos macus ser un Poeta al dir el Piropo . amb cuidado hi educació respecta sempre ..Elpiropo es con regala una Rosa a una Dona es dirli QUE BONITA ERES MI NIÑA Tu eres la Flor mas Bonita que Dios ha hecho con ajuda de tu Madre y Padre .... Las olas del Mar se estrellan contra las Rocas ,, asi me estrellaria yo por un beso en tu boca Se supone este es a una Novia hio Dona persona conaguda Si li dius una desconaguda Te podria dir Ya te puedes estrellarte contra las rocas que ami no me besaras ha ha ha SI AL PIROPO ..Si a tenir detallitos regalitos amb les novias , promeses dones , Esposes tot el any no nomes dias señalados
  • 0
  • 0

Comenta aquest article