L'atur, un dels principals incentius dels joves per seguir estudiant

La Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil situa l'oferta formativa com una de les principals preocupacions entre els joves


El nombre de joves de 16 a 29 anys que estudien passa del 29% l'any 2008 al 39% el tercer trimestre del 2014, segons dades de l'Enquesta de Població Activa.

Després d'analitzar l'activitat i les enquestes realitzades per la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ), que l'any passat va atendre uns 586.986 joves,  el Departament de Benestar Social i Família conclou que una de les principals preocupacions dels joves són temes relacionats amb l'oferta formativa i educativa. De fet, del total de consultes fetes per la XNEJ durant el 2014, un 15% està relacionat amb aquest tema. 

Aquesta evolució coincideix amb l'augment dels joves d'entre 16 i 29 anys que estudien, que "indica que els joves opten per seguir estudiant com a alternativa a l'atur i per a posicionar-se millor en el mercat laboral", indica la XNEJ.
 
L'educació en el lleure i problemes com la cohesió social o l'habitatge són altres de les qüestions que més preocupa als joves i que recullen les enquestes realitzades per la XNEJ.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article