Baixa la taxa d'atur entre els graduats en FP

El nombre d'estudiants que opta per la Formació Professional suposa un 40% de la formació superior postobligatòria


La taxa d'atur entre els graduats continua sent inferior a la taxa d'atur de Catalunya i molt inferior a la taxa d'atur entre els joves. Així ho destaca l'estudi "Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2014", publicat pel Departament d'Ensenyament i el Consell de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya. 

 

Aquest estudi analitza quina és la situació laboral i formativa dels graduats de la promoció 2013 en formació professionals entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis, amb una mostra de 27.487 persones graduades el curs 2012-2013 que té en compte el grau mitjà i el grau superior i els programes de qualificació professional inicial (PQPI).

L'informe destaca l'augment dels graduats en ensenyaments professionals d'entre 16 i 24 anys que troben feina, fet que es deriva d'iniciatives com la FP Dual, i l'augment, també, del nombre d'estudiants que opten per la formació professional, que suposen ja un 40% de la formació superior postobligatòria.

L'informe detalla que el 41,46% dels graduats en ensenyaments professionals està treballant en el moment de l’enquesta, respecte el 41,08% de graduats en actiu del curs anterior. L'estudi conclou també que la taxa d’atur dels graduats segueix sent inferior a la taxa d’atur de Catalunya (22,10%) i molt inferior a la taxa d’atur entre els joves de 16 a 24 anys (49,50%). També fa evident la tendència dels dos darrers anys de l’autoocupació a través del treball per compte propi i s'extreu que la majoria de graduats se situen en la franja salarial entre els 900 i els 1.200 euros.

L’estudi també evidencia la tendència de l’any anterior, de revalorització dels estudis que experimenten un creixement del 4% en el nombre de graduats en un any i constata el fet que els graduats aposten per continuar amb la formació, conscients que com més formació tinguin, més altes són les opcions d’inserció en el mercat de treball.
 
Pel que fa a la situació dels graduats respecte el gènere, l'estudi assegura que les dones tenen una major inserció laboral, mentre que entre els homes predomina la continuïtat en els estudis. Respecte a les famílies professionals, l’informe demostra que, com l’any passat, les que tenen una major inserció laboral són les de l’àmbit esportiu, seguides de les famílies maritimopesqueres, hosteleria i turisme i fabricació mecànica. No obstant, la família professional amb més quantitats de graduats correspon a l’àmbit de la sanitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article