La població estrangera pateix els nivells més alts d'atur des de l'inici de la crisi

Un informe de CCOO demostra que aquest col·lectiu presenta una taxa d'activitat inferior a la població de nacionalitat espanyola


La població activa estrangera pateix la reducció més gran des de l'inici de la crisi. Així ho demostra l'informe 'Situació Laboral de la Població Estrangera a Catalunya' elaborat pel Centre d'Estudis i Investigacions Sindicals de CCOO el desembre de 2014. 
 

La situació laboral de la població estrangera a Catalunya a finals del 2013 continua marcada per la crisi econòmica i les seves conseqüències en el mercat de treball. Tal i com conclou l'informe del Comissions Obreres, la població activa estrangera pateix la reducció més gran del període i presenta una taxa d'activitat inferior a la de la població de nacionalitat espanyola.

Els autors de l'informe apunten a dos fenòmens com a causes principals d'aquesta reducció: la continuació de la caiguda d'ocupació deguda a la crisi econòmica i la reducció de població estrangera en edat de treballar, i que la població estrangera de 16 anys i més, estimada per l'Enquesta de Població Activa del 4t trimestre del 2013, és menor que del 4t trimestre de 2012. 

L'informe també indica que la població estrangera extracomunitària va patir una caiguda del 51,6% en ocupació, ja que és el col·lectiu estranger més perjudicat per les causes que apunta l'estudi com a desencadenants d'aquesta davallada: la crisi econòmica i la reducció de la població estrangera en edat de treballar.

En sindicat fa especial esment en l'informe a la tendència en la reducció de la irregularitat laboral en el col·lectiu de treballadors estrangers i ho certifica explicant que la pèrdua d’ocupació és superior a la reducció de l’afiliació a la Seguretat Social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article