Les denúncies per violència masclista augmenten un 4'26% respecte el 2013

Cap de les 14 dones assassinades l'any passat a Catalunya comptava amb mesures de protecció, malgrat que 7 d'elles havien denunciat els seus agressors


Catalunya ha registrat un total de 12.926 denúncies per violència masclista durant el 2014, 13.133 de les quals han estat ateses després d'haver patit maltractaments. Ambdues xifres creixen un 4,26% i un 13,58% en relació a 2013, respectivament.

Les xifres les ha donades la directora general d'Administració de Seguretat, Maite Casado, en una entrevista a l'Agència Catala de Notícies. Casado ha dit que les dades són preocupants però que encara amoïna més el fet que cap de les 14 dones assassinades al llarg de l'any passat tingués mesures de protecció vigents malgrat que 7 d'elles havien denunciat en el passat els seus agressors.

L'augment de les denuncies no és, segons Casado, un mal simptoma sinó una constatació que els darrers anys moltes dones s'animen a donar el pas i a denunciar-ho. Tot i això, els psicòlegs confirmen que, de mitjana, una dona pot tardar fins a deu anys des que rep el primer maltractament fins que ho denuncia. Per això, i en vista de les dades, Maite Casado ha explicat que l'Administració ampliarà esforços en fer seguiments a llarg termini a les víctimes.

Aquests seguiments començaran aquest 2015 i consistiran en la implementació d'un qüestionari de "reavaluació de risc" per tal d'ajusatar les mesures "de protecció i de seguiment" a "de cada víctima". Es calcula que cap a l'abril els Mossos d'Esquadra ja tindran a la seva disposició el nou programari tecnològic per a la pràctica aquest seguiment. Així mateix, el nou pla de seguiment també inclourà trucades telefòniques a les víctimes que han denunciat maltractaments per anar revisant la seva situació i fins i tot visites policials a les dones perquè la policia local copsi de primera mà quin és l'ambient familiar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article