Nou programa per a la integració social i per prevenir la reincidència de penats

Entitats del tercer sector i el Departament de Justícia creen 'Cercles de Suport i Responsabilitat'


Cercles de Suport i Responsabilitat és un programa per a la integració social i per prevenir la reincidència de penats en règim obert i llibertat condicional. L'objectiu del programa, impulsat gràcies a la col·laboració d'entitats del tercer sector i del Departament de Justícia, és proporcionar suport i supervisió per la integració social i per prevenir la reincidència de delinqüents d'alt risc que són a la part final de compliment de la condemna i que han mostrat voluntat de canvi, però que no tenen una xarxa de suport social. 

Cal destacar la participació en aquest programa de persones voluntàries que ofereixen un suport responsable al penat i que comptaran amb la coordinació i assessorament constant d'un professional. D'aquesta manera s'integra la intervenció professionalitzada de les institucions amb la iniciativa comunitària amb la finalitat de la integració social de persones que han passat un llarg període a presó i la prevenció de la reincidència en el moment d'arribar a la llibertat.

Patrícia Bosch i Joan Pere Queralt, juntament amb alguns voluntaris del projecte, seran els encarregats d'explicar, a partir de la seva experiència, com donen suport i supervisen a delinqüents d'alt risc que es troben al final de la seva condemna i han mostrat voluntat de canvi però no disposen de xarxa de suport. La presentació serà el proper 19 de febrer a les 5 de la tarda al DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials amb prèvia inscripció

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article