Llits extra a Barcelona per fer front als dies més freds

El Centre d'Urgències i Emergències Socials del consistori ofereix un sostre per tots aquells que es troben dormint al carrer


El consistori de Barcelona ha obert 183 places extra d'allotjament per a persones sense sostre davant la previsió de la baixada de temperatures. El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) s'encarreguen de buscar aquestes persones al carrer per oferir-los aquests espais.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el nivell dos de l'operació Fred, i amb ell 183 places extres disponibles per a l'època de més fred. Aquestes noves places temporals es troben repartides entre el Centre d'Estades Breus del Centre d'Urgències i Emergències Socials i el Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències.

Al Centre d'Estades Breus s'han habilitat 108 places i al Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències, obert el desembre, se n'ha habilitat 75 més. Tot plegat se suma a les 1.272 places d'allotjament diari per a persones sense sostre que es troben repartides per diferents punts de la ciutat de Barcelona. 

Els equips d'emergència del CUESB surten a patrullar per la ciutat i s'apropen a les persones que dormen al carrer per tal d'informar-les que hi ha la possibilitat de dormir a un llit dels habilitats. En total, el dispositiu disposa de 8 vehicles, 18 voluntaris de la Creu Roja i 28 professionals del CUESB. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article