El Tribunal Superior de Justícia anul·la cautelarment la prohibició del vel a Reus

L'Ajuntament anuncia que recorrerà la sentència perquè entenen que l'ordenança és necessària per a la seguretat


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat cautelarment els dos articles de l'ordenança de civisme de l'Ajuntament de Reus que feien referència a la prohibició d'anar amb el vel als espais públics per a poder reconèixer el rostre dels vianants. L'alcalde ja ha anunciat que recorrerà la sentència.

Aquesta ordenança de civisme a Reus va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament de la capital del Baix Camp sota el govern de coalició CiU-PP el passat 18 de juliol de 2014 amb la premissa de la necessària identificació del rostre dels ciutadans a la via pública per motius de "seguretat". El text prohibia vestir burka, niqab o qualsevol vel integral en espais públics. A causa de la polèmica que va despertar la nova llei, i tot i que la intenció era imposar multes de 750 euros, finalment es va arribar a l'acord d'obrir únicament expedient administratiu a les dones que en posessin i es va decidir suprimir els termes concrets de roba islàmica per qualsevol complement que dificultés la identificació.

Dies després de l'aprovació d'aquesta ordenança, associacions islàmiques de Catalunya van portar el cas al Tribunal Suprem, òrgan que ara els dóna la raó de forma provisional emparant-se a la sentència que va fer amb anterioritat a l'Ajuntament de Lleida i al·legant que aquesta llei vulnera les llibertats religioses. L'Ajuntament de Reus, però, ha anunciat que presentarà un recurs justificant la mesura com a un mecanisme de seguretat i, a paraules de l'alcalde, Carles Pellicer, aquesta decisió "no altera el compromís del Govern de Reus de regular les vestimentes que impedeixen la identificació de persones".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article