Les entitats contradiuen els conseller Puig i Munté sobre la fi de la pobresa energètica

Les ONG constaten nous talls de sumbministraments les darreres setmanes


Les ONG que treballen en l'àmbit de la pobresa energètica constaten nous talls de subministrament i contradiuen la intervenció del conseller Felip Puig, dimecres passat al Parlament, en què va assegurar que ningú té problemes de subministrament de llum o gas per una qüestió econòmica.

L'entitat Ecoserveis assegura que el nombre de llars vulnerables que han hagut de ser ateses per dificultats a l'hora de proveïr-se dels subministraments bàsics arriba a 500 i denuncia que els criteris de pobresa energètica del govern fixats pel Codi de Consum, que preveu mesures d'auxili a les famílies que compleixin uns criteris de renda i altres de contractuals amb les empreses de servei, hauria de tenir en compte paràmetres més amplis per a no deixar famílies excloses.

Al seu torn, el Govern assegura que compleix el 69% dels acords adoptats en el ple monogràfic sobre la pobresa. La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, ha indicat davant davant la Comissió de seguiment del compliment dels acords presos en el debat monogràfic 2014 que el Govern ha finalitzat un 63% de les actuacions i ha endegat un 6% de mesures de continuïtat.

Els compromisos complets pel govern van des del reforç del lleure educatiu a l’estiu fins a l’increment de beques de menjador, passant per accions per millorar l’ocupabilitat de persones expulsades del mercat de treball. No obstant, la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Àngels Guiteras, lamenta que no s'hagin acomplert el 31% dels acords del ple com ara la reforma de les prestacions.

Guiteras també fa crítica a la falta de voluntat per establir un pacte de lluita contra la pobresa i recorda que 300.000 famílies no poden engegar la calefacció pel que demana el compromís de les empreses subministradores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article