El Govern garanantirà l'accés al servei de menjador als alumnes d'ESO

Els menjadors dels instituts obriran sempre que els alumnes de secundària ho necessitin. Fins ara, havien d'anar al menjador de primària


El Govern català s'ha compromés a garantir el servei de menjador escolar i les beques menjador d'aquells "alumnes de secundària que ho necessitin" encara que facin jornada intensiva. Així figura al projecte de Pressupostos de 2015 després d'una esmena d'ERC acceptada pel Govern català. El nou text s'ha consensuat després del veto de CiU i ERC la setmana passada a una proposta d'ICV-EUiA que volia assegurar assegurar per llei l'accés dels alumnes vulnerables a les beques de menjador.

L'esmena d'ERC que ha acceptat l'executiu català vol assegurar l'obertura dels menjadors als instituts que ara, en un 85% dels casos, estan tancats perquè els alumnes fan jornada intensiva. La iniciativa, ha explicat la portaveu d'ERC, Anna Simó, parteix del pacte de la pobresa de febrer de 2014, a traǘes del qual es derivava a menjador escolars de primària, alumnes d'ESO amb dèficits alimentaris.

La Federació d'Associacions de Mares i Pres d'Alumnes d'Ensenyament Secundari a Catalunya (Fapaes) considera que anar a centres de primària o a menjador socials a dinar pot "estigmatizar" els estudiants d'ESO perquè els fa sentir diferents. "El que ens interessa és que tots els alumnes tinguin les necessitats cobertes, que no se'ls derivi a menjadors socials adaptats", explica el portaveu de la Fapaes, Pere Farriol, que per això creu que "seria òptim que s'obrissin els menjadors d'ESO". Oenagés com Càritas i Creu Roja estan atenent estudiants de secundària sense recursos a través dels seus menjador socials i amb vals de menjar per a les seves famílies. Només Creu Roja ha assisit aquest curs 350 alumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article