'No facis com si res: Dóna la cara', contra la discriminació de la salut mental

L'entitat Obertament vol trencar tabús i demostrar que els prejudicis i estereotips no corresponen amb la realitat


Obertament, l'aliança catalana de lluita contra l'estigma i la discriminació en salut mental, ha llançat la campanya ‘No facis com si res: Dóna la cara’. El projecte vol trencar el tabú social que tenen els problemes relacionats amb la salut mental. 
 

Segons l'enquesta de salut de Catalunya, un de cada sis catalans no viuria amb una persona amb problemes de salut mental, un de cada tres no sap si treballaria amb aquesta i més de la meitat de la població catalana no confiaria en ella. Davant d'aquestes dades, l'entitat Obertament vol sensibilitzar la ciutadania que tenir un problema de salut mental és molt comú i no hauria de ser vergonyós parlar-ne. 

La campanya d'Obertament convida tothom a publicar la cara al mur virtual de la seva pàgina web de forma simbòlica i en contra del tabú social respecte els problemes relacionats amb la salut mental. Al web es pot visualitzar el testimoni de tres activistes de l'entitat que expliquen com d'important ha estat per ells tenir al costat una persona del seu entorn amb qui parlar amb normalitat del seu trastorn mental. Els activistes volen demostrar que els estereotips i prejudicis existents no es corresponen amb la realitat: no són imprevisibles, ni incapaços per treballar o prendre decisions. 

Aquesta iniciativa compta fins ara amb la col·laboració de més de 650 persones i de la majoria de mitjans de comunicació catalans, que han cedit els seus espais publicitaris per difondre l'anunci. La campanya també està generant continguts a la xarxa a través de l'etiqueta #donalacara.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article