Les escoles i els instituts actuaran contra el sexisme i l'homofòbia

La nova Llei d'educació preveu un pla per a la igualtat de gènere i la promoció en la coeducació per al pròxim curs escolar


La Generalitat ha aprovat un pla per a la igualtat de gènere en el sistema educatiu. Estarà previst a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i s'implantarà de manera progressiva a partir del curs 2015-2016. 

El pla pretén lluitar contra el sexisme i l'homofòbia i proposa garantir una educació "sense estereotips sexistes ni dicriminacions relacionades amb el gènere o l'orientació afectiu-sexual".
 
Un dels principals objectius és introduir formació específica en els plans per a docents i en els serveis educatius per tal d'actuar contra conflictes sexistes o homòfobs, incloure l'orientació professional no sexista en els programes i proporcionar recursos en el web del departament. 
 
El pla pretén també incentivar continguts curriculars des de la perspectiva de gènere, com per exemple els coneixements de les dones al llarg de la història i les dones "com a protagonistes de la història". 
 
Per incorporar la "perspectiva de gènere i la igualtat efectiva en les polítiques educatives", el pla per la igualtat de gènere també estableix mesures com el llenguatge no sexista; la conciliació en la vida personal, familiar i laboral; la representació equitativa en càrrecs de responsabilitat d'òrgans col·legiats i grups de treball, i la perspectiva de gènere en projectes, programes, documents i construccions escolars, entre d'altres.
 
En el cas de la violència de gènere, el pla proposa millorar la convivència escolar i determina programes de prevenció de violència "especialment la relacionada amb la discriminació sexual i les conductes abusives". 
 
La Generalitat també preveu la creació d'una comissió per proposar iniciatives per impulsar, desenvolupar i aprofundir el pla; fer el seguiment de desplegament; vetllar per la coherència amb les polítiques educatives de la Conselleria; elaborar una memòria i millores, i proposar grups de treball tècnics en funció de les necessitats detectades. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article