Acord pel foment de la seguretat alimentària i contra el malbaratament

El conveni, entre la Generalitat i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, també vol garantir la distribució d'aliments entre persones en risc d'exclusió social


El departament de Salut de la Generalitat i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments han signat un conveni de col·laboració per la promoció de la seguretat alimentària, la distribució d'aliments entre les persones en risc d'exclusió social i contra el malbaratament d'aliments. 
 

A Catalunya es llencen cada any 262.471 tones d'aliments aprofitables. Dit d'una altra manera, cada any es malbaraten 34,9 kg per habitant, cosa que equival a 112 euros per persona i any. Amb aquests diners, una persona podria menjar durant 25,5 dies i amb el total de tones que es llencen, es podria  alimentar a més de 500.000 persones l'any. 

És per això que el Departament de Salut i la Federació Catalana de Banc dels Aliments, que representa els quatre bancs dels aliments de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració. Els objectius principals són promoure l'educació i el coneixement en matèria de seguretat alimentària dins les empreses, millorar els coneixements en aquesta matèria del voluntariat dels bancs dels aliments i fomentar que les empreses col·laborin en la donació d'aliments segurs i reduir el malbaratament d'aliments a les llars de forma segura.  

De fet, el setembre de l'any 2013, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ja va signar un conveni de col·laboració amb el Banc dels Aliments de Barcelona amb els mateixos objectius. Ara, el nou conveni amplia els acords a tots els bancs dels aliments de Catalunya, extenent així els objectius contra el malbaratament d'aliments i la seguretat alimentària a tot el territori català. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article