Barcelona acollirà la primera escola bressol inclusiva de Catalunya

El nou centre, l'Escorial, tindrà capacitat per a 74 infants i obrirà el proper mes de setembre


Barcelona obrirà el curs vinent la primera escola bressol inclusiva. Serà al districte de Gràcia i l'Escola Bressol Municipal, que es dirà Escorial, tindrà capacitat per a 74 infants, d'entre 4 mesos i 3 anys, 9 dels quals amb alguna discapacitat. 

La Llei contempla que tot infant, independentment de la seva condició pot accedir a l’escola ordinària, no obstant,  preveu que només hi poden haver dos alumnes amb necessitats especials en un mateixa aula. És per això que Barcelona aposta per obrir aquest nou centre que disposarà de serveis per a discapacitats diverses entre els més petits.

El centre s'ubicarà en una sola planta als baixos d'un edifici a la ronda de Dalt, al districte de Gràcia i comptarà amb professionals dels àmbits de la salut i la pedagogia especialitzada, un espai d'aigua amb banyera hidromassatge, infermeria i una sala d'activitats sensorials. Aquests espais han estat dissenyats amb la col·laboració d'experts de l'Institut Guttman i la Universitat Pompeu Fabra. 

El valor del projecte d'educació inclusiva representa per l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias,  "un canvi molt important" que espera que es pugui dur a terme a altres centres. Trias afirma que l'Ajuntament aposta per l'ensenyament inclusiu, i entén que el suport es essencial a les escoles bressol. En conseqüència l’Ajuntament ha decidit, per segon any consecutiu, congelar els preus públics pel proper curs; i augmentar les bonificacions del cost del servei a les famílies.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article