El Govern aposta per l'assistència al benestar a través dels dispositius mòbils

El Pla de Mobilitat mHealth.cat ha estat aprovat en favor de la 'sostenibilitat' i la 'personalització' dels serveis


La Generalitat ha aprovat el Pla de Mobilitat mHealth.cat per tal de fer accessibles els serveis de sanitat i benestar a través de les tecnologies mòbils. La intenció és que  telèfons intel·ligents o tauletes facilitin la transformació dels processos assistencials i socials cap a un model més sostenible i personalitzat.

 Per implementar mHealth.cat es crearà un aparador segur d’aplicacions del sector de la salut i dels serveis socials que permetrà que els ciutadans accedeixin des dels seus dispositius mòbils a aplicacions per millorar el seguiment, com el control de la malaltia o la medicació a distància, o programes per rebre informació, com consells sobre la dieta. A la vegada també estarà accessible als professionals perquè les puguin recomanar.

Amb aquest Pla, el Govern vol crear un entorn de confiança per a totes les eines de mobilitat (com les aplicacions del mòbil o les eines de telemonitorització per a pacients amb patologies cròniques) que puguin ajudar a aproximar els serveis als ciutadans. La iniciativa, que és única a Europa, és fruit del treball d'agents de diferents organitzacions dels àmbits de la salut, el benestar social i la tecnologia i  serà coordinada per la Fundació TICSalut, amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article