La ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica ja té 40.000 firmes

Els promotors de la campanya necessiten encara 10.000 signatures més perquè la proposta arribi al Parlament


Les entitats promotores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica han entregat, aquest dijous a l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) 40.000 signatures de suport recollides en tan sols dos mesos. En la recta final de la campanya esperen arribar a les 50.000 firmes necessaries perquè la iniciativa arribi al Parlament.
 

"Estem demostrant que hi ha un malestar ciutadà pels problemes d'habitatge i per la precarietat en què viuen moltes famílies", ha dit Maria Campuzano, portaveu de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, una de les entitats que junt amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) promou aquesta ILP. Més enllà de la bona acollida ciutadana de la iniciativa, el portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha fet referència als  contactes que han tingut amb els grups polítics i ha subratllat que han obtingut respostes positives de tots menys de CiU i el PP.

A Catalunya hi ha 50 desnonaments cada dia, a les ja més de 110.000 execucions hipotecàries iniciades des de 2008, cal sumar-hi la creixent problemàtica dels desnonaments per impagament de lloguer. Així mateix, més de 320.000 famílies pateixen pobresa energètica, perquè no poden mantenir les seves llars a temperatura adequada, o ja han patit talls de subministrament, segons els calculs dels impulsors de la ILP.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article