'Per menjar bé, bo i barat', el receptari contra la pobresa

La Creu Roja publica un llibre de receptes molt econòmiques per tal de fer arribar l'alimentació sana i equilibrada a les famílies amb pocs recursos


La Creu Roja publica el receptari "Per menjar bé, bo i barat", editat amb la col·laboració de Nestlé i la Fundació Alícia. Es tracta d'un llibre destinat a famílies amb pocs recursos i que té com a objectiu guiar-los en la preparació d'àpats saludables a preus molt assequibles. 

El receptari “Per menjar bé, bo i barat” neix  des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones.

Coordinat per l’equip de nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada. Cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Ada Parellada o Isma Prados, entre d'altres, han participat al receptari amb l'elaboració de receptes saludables innovadores i molt econòmiques. 
 
Del receptari, que té un format de fitxes per poder incorporar noves receptes en el futur, se n’han tirat 8.000 exemplars, tant en català com en castellà.  Contempla cinquanta plats amb aliments variats i nutritius per menys d'un euro, amb l'objectiu facilitar que les famílies usuàries dels projectes socials puguin accedir a una alimentació variada, equilibrada i econòmica amb l'ús de productes frescos. Per aquest motiu, la Fundació Alicia, projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera per la innovació gastronòmica, ha col·laborat en la publicació amb aliments de conserva, ja que és l'aliment al qual tenen més fàcil accés és famílies en situació de vulnerabilitat.

El receptari s’emmarca dins de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja amb l’objectiu de recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Entre maig i febrer, ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article