El 60% dels pacients catalans amb hepatitis C podran tractar-se

Sanitat garanteix que 9.400 dels 15.000 afectats per la malatia rebran el fàrmac


El Conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha informat que més de 9.000 pacients que pateixen l'hepatitis C a Catalunya seran tractats amb fàrmacs d'última generació que presenten una taxa de curació del 90%. El cost d'aquests tractaments, 469,5 milions d'euros, no serà assumit per l'Estat Espanyol, que només n' avançarà l'import.

La fórmula va ser presentada ahir a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Segons va informar el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, les comunitats autonòmiques hauran de retornar el préstec en un termini de 10 anys i amb un interès d'entre el 0 i l'1,2%.  El préstec serà inclòs en el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), en el cas de les comunitats que han incomplert el dèficit, i en el Fons de Facilitat Financera, en la resta.

Boi Ruiz ha lamentat que l'Estat Espanyol no assumeixi el cost dels fàrmacs i opti per "prestar els diners". A Catalunya 9.401 malalts dels 15,132 que consten en els registres hospitalaris començaran a rebre el tractament, malgrat que el Pla Estratègic per abordar l'hepatitis C no serà ratificat fins a finals de març.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article