FITJOVE arriba a Salt

El programa vol promoure l'exercici físic entre adolescents per prevenir el consum de drogues


FITJOVE és una iniciativa que pretén animar als adolescents en risc d'exclusió social a practicar esport. El programa va implementar-se el curs 2013-2014 com a experiència pilot a Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Gavà i Terrassa. Aquest any, però, s'ha decidit desplegar-lo també a Salt, Balaguer, Tortosa i Valls, com a conseqüència de la seva bona acollida.

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, el subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, i l’alcalde del municipi, Jaume Torramadé, van presentar divendres a l’Ajuntament de Salt el programa FITJOVE acompanyats de la directora de la Fundació EsportSalus, Mariona Corbella.

L'objectiu del programa, que forma part del Pla Interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del Pla Nacional de Promoció de l'Activitat física (PNPAF), és crear una oferta atractiva d'exercici físic tenint en compte les preferències dels joves. La iniciativa s'adreça a adolescents exposats a factors de risc d'exclusió social que "gràcies a l’activitat física i l’esport poden conèixer i viure un estil de vida saludable, que minimitzi els riscos de la inactivitat, de l’ociositat i de la probabilitat d’un consum de productes tòxics", ha apuntat Ivan Tibau.

Joan Colom ha explicat que es tracta d’un programa de promoció de l’exercici físic adreçat a nois i noies de 4t d’ESO (15 i 16 anys) de centres d’ensenyament adherits al Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) i que es farà en instal·lacions d’alguns barris de zones d’especial vulnerabilitat, com a estratègia de prevenció del consum de drogues.

A Salt, la iniciativa comptarà amb la participació dels Instituts Salvador Sunyer, Salvador Espriu i Vallvera i del centre esportiu Piscina Municipal de Salt. Segons ha explicat Mariona Corbella, el projecte consta d'una primera fase en què l’alumnat farà una sortida didàctica al centre esportiu municipal del barri per conèixer una instal·lació esportiva de fitness; seguida d’una segona fase en la qual els nois i noies que ho vulguin faran dues tardes a la setmana d’activitats dirigides, becades per la Generalitat, dins del centre esportiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article