Una campanya per a l'eutanàsia obté 46.000 firmes

A través d'una petició a change.org reclama una llei per regular la mort assistida


L'associació internacional Dret a Morir Dignament va llençar l'octubre de l'any passat una campanya per a crear consciència sobre l'eutanàsia. A través d'una petició a change.org, encara activa, demanen a diferents representats del Congrés dels Diputats que donin suport a una llei que reguli "el dret a viure i morir dignament".

De moment, la petició ja té 45.837 firmants i en resten entorn a 4.000 perquè sigui enviada al Congrès dels Diputats. Les persones que la signen reclamen l'obertura d'un debat per a la redacció d'una Llei d'Eutanàsia a l'estat espanyol.

Tot i que la petició és un factor clau d'aquesta iniciativa, l'element viral ha estat la cinta amb la qual es va donar a conèixer. L'associació va crear 'l'anunci més llarg del món', que repta a mirar el mateix pla d'una habitació tant temps com sigui possible a l'usuari. L'objectiu? Conscienciar que no es pot obligar a ningú a estar postrat a un llit durant mesos o anys.

"Una dràstica història real a la qual el protagonista no pot posar fi, però els espectadors sí". Aquest és el lema d'una projecció de 25 hores de durada i protagonitzada per l'actor Juan Carlos Catalá que mostra el dia a dia d'un pacient terminal de càncer: com rep la visita de la família, les cures pal·liatives...

Tot i que sis de cada deu espanyols estan a favor de regular una llei per l'eutanàsia, segons un estudi del CIS de 2009, Espanya encara és orfe d'una legislació en aquest sentit.

Eutanàsia: legal a Holanda, Bèlgica i Luxemburg

A Europa els països que han legalitzat l'eutanàsia activa són Holanda i Bèlgica, des de 2002, i Luxemburg des del 2009. A més, des de l'any passat Bèlgica també permet l'eutanàsia infantil. Per la seva banda, l'Assemblea Nacional de França va començar a debatre ahir el dret dels seus ciutadans a una mort digna. El text a debat, però, no recull el dret a l'eutanàsia, sinó a la "sedació completa per evitar el patiment dels pacients en fase terminal".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article