L'Aliança contra la Pobresa Energètica denuncia talls de subministrament

Un centenar de persones s'han manifestat a Barcelona per demanar a la Generalitat que planti cara a les empreses


L'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), una plataforma que agrupa diverses entitats i lluita per "garantir l'accés universal als serveis bàsics", ha aplegat entorn a 90 persones al Passeig de Gràcia per denunciar els talls de subministrament a famílies vulnerables.

L'associació ciutadana considera que el Govern català està "sotmès" a les empreses subministradores i que aquestes duen a terme "pràctiques abusives". Així mateix, assegura que manquen mesures "efectives" per combatre la pobresa energètica, que afecta a unes 320.000 llars a Catalunya.

La majoria d'assistents han estat persones que no poden assumir les factures de la llum, l'aigua o el gas i que han reclamat mesures per part del Govern català, amb lemes com "ni set, ni fred, ni foscor" i "Sí que es pot".

Després que el Tribunal Constitucional tombés l'octubre passat el decret contra la pobresa energètica que la Generalitat havia proposat, el Parlament ha afegit un fons en els pressupostos del 2015 destinat a fer front als impagaments de les persones afectades. En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va afirmar al febrer que ningú no tindria problemes de subministrament de llum i gas per una qüestió econòmica. No obstant, els manifestants han assegurat que els talls són una realitat i que segueixen produint-se. 

Fa aproximadament un mes que les entitats promotores de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica van lliurar 40.000 firmes a l'Idescat en suport de la iniciativa. Ara, a escassos dies del final de l'hivern, el col·lectiu tem que la pobresa energètica passi a un segon pla i per això segueix amb la recollida de signatures. En necessiten 50.000 per tal que aquesta proposta arribi al Parlament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article