Ampans celebra mig segle d'història

L'entitat, que es dedica a l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, ha presentat el programa d'actes de celebració del 50è aniversari


Fa mig segle que l'associació sense ànim de lucre, Ampans, es dedica a tenir cura de les persones amb diversitat funcional a la comarca del Bages. Per celeberar aquest 50è aniversari, l'entitat ha preparat una programa d’actes que es desenvoluparà durant aquest any i que es clourà al gener amb un acte simbòlic de recollida d’ampolles, recordant una de les campanyes que va mobilitzar més persones a Manresa i al Bages, l’Ampolla i el Paper.

Aquest acte rememora una de les activitats que va ocupar durant 25 anys l'associació quan, desenes de camions i centenars de persones passaven casa per casa a recollir les ampolles i els papers que s'acumulaven després del Nadal. Des de llavors, l'entitat ha crescut molt i actualment té 1.400 usuaris i més de 600 treballadors.

Ampans vol celebrar els seus 50 anys de vida recordant i homenatjant totes aquelles persones que l'han fet possible, des dels seus fundadors, treballadors, voluntaris, famílies i col·laboradors, i en especial, tots aquells que van col·laborar amb les mítiques campanyes de 'l'Ampolla i el Paper' i el Sol d’Amor a Comabella, que, durant 25 anys, van servir per recollir fons i projectar l’entitat.

Els actes commemoratius tindran lloc des del proper mes d'abril i fins a finals d'any. Per cloure l'aniversari, Ampans prepara l'edició d'un llibre que es publicarà els últims mesos de l'any i que serà un repàs de la seva història amb un format de fàcil lectura. Mentrestant, i durant diversos mesos, s'aniran succeint xerrades, obres de teatre, festes i concerts. Paral·lelament, l'entitat ha encetat una etiqueta a Twitter perquè qui ho vulgui pugui deixar un missatge #ampans50.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article