Acord per evitar talls de llum i gas a famílies vulnerables a Barcelona

L'Ajuntament i Endesa renoven el conveni per agilitzar el pagament d'ajuts en casos de pobresa energètica


Endesa deixarà en suspens els talls de subministrament d'electricitat o gas en els casos en què els serveis socials justifiquin que el titular és beneficiari d'ajuts municipals per pobresa energètica. Aquesta és una de les clàusules del conveni renovat ahir entre l'Ajuntament i la companyia.

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, van signar ahir la renovació d'un acord de col·laboració, amb l'objectiu de coordinar el pagament d'ajuts destinats a les persones que no poden assumir el cost de subministraments bàsics.

A través d'aquest acord es vol que l'usuari dels Serveis Socials no es vegi afectat pel tall de subministrament i que el treballador social pugui agilitzar el pagament de l'ajut municipal, ingressant-lo directament a la companyia. Endesa es compromet a no aplicar cap interès de comissió o demora en el cas d'impagaments.  

Maite Fandos ha assegurat que "l'Ajuntament de Barcelona continuarà posant a l'abast de les persones els mitjans necessaris per cobrir les necessitats bàsiques, entre les quals es troben els costos derivats del manteniment dels subministraments de la llar". A més, ha garantit que "disposen dels mitjans per donar cobertura a totes les persones en situació econòmica vulnerable que no puguin fer front al manteniment dels subministraments bàsics".

L'any passat el consistori va concedir 4.032 ajuts a llars que patien pobresa energètica, destinat-hi un import de 634.427 euros, un increment del 26% respecte el 2013.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article