1 de cada 3 nens vulnerables atesos per IMO no era conscient de tenir problemes de visió

La Fundació ofereix exploracions oculars gratuïtes en col·laboració amb Càritas Catalunya i Fundesplai


Un 30% dels nens en risc d'exclusió social visitats en la tercera campanya del programa Operació Visual de la Fundació IMO (Institut de Microcirurgia Ocular) patien problemes de visió no diagnosticats.

El Programa Operació Visió, impulsat el 2013, ofereix exploracions oculars gratuïtes a infants de famílies vulnerables, en col·laboració amb Càritas Catalunya i Fundesplai. En la seva tercera campanya, que va dur-se a terme el dies 11 i 12 de març al Club d'Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet de l'Hospitalet de Llobregat, 60 nens van visitar-se per primera vegada.

Un de cada tres van ser diagnosticats d'una patologia ocular. Van detectar-se 16 casos de defectes refractius: quatre de miopia, tres d'astigmatisme i quatre amb combinació dels dos darrers. Així mateix, l'equip d'oftalmòlegs va detectar un cas d'estrabisme, molt habitual a la infància, i un de blefaritis (inflamació palpebral).

Arran d'aquests diagòstics van prescriure's 10 ulleres i un tractament mèdic, que la Fundació IMO ha ofert gratuitament als infants.  A més, el programa també assumirà les visites mèdiques i les proves complementàries d'uns altres tres pacients, derivats a l'Institut.

A 42 dels 60 infants se'ls ha recomenat noves revisions en un termini de 6 mesos o un any per seguir la seva evolució. De fet, en aquesta tercera campanya també s'ha atès a 28 nens i nenes que havien estat visitats en anteriors sessions del programa.

En la primera campanya del projecte Operació Visió el 18% dels 115 infants explorats van ser diagnosticats d'algun problema visual, motiu pel qual l'IMO va considerar imprescindible donar resposta a les necessitats de salut ocular dels nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat. En la segona campanya, un 32% van ser diagnosticats amb alguna deficiència visual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article