Benestar ha atorgat 509 prestacions a persones dependents des del novembre

L'ajuda econòmica vinculada té com a condició sine quanon que reverteixi en el pagament d'una plaça a una residència privada


Des de la reactivació de les prestacions econòmiques vinculades (PEV) per part de Benestar Social i Família el novembre de l’any passat, el Departament ha assignat aquesta prestació a 509 persones en situació de dependència. Aquest suport havia quedat aturat durant més d'un any per motius econòmics i en la recuperació de les ajudes s'han prioritzat grans dependents (grau III). L'ajuda però, està condicionada a sol·licitud d'una plaça a una residència privada.

La congelació de la mesura no va afectar a dependents que ja cobraven una prestació amb anterioritat però, segons la consellera Neus Munté, l'aprovació aquesta setmana d'una moció al parlament sobre dependència, donarà al departament més recursos per destinar-los a noves persones dependents perquè se'n puguin beneficiar.

Actualment, hi ha més de 17.000 persones dependents que estan en llista d'espera per entrar en una residència pública. Per entrar a una de titularitat privada n'hi ha 8.000, segons dades de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). Tot i les xifres, el pressupost destinat a Pevs destinades al pagament d'una plaça a una residència privada s'ha reduït el 35% en només dos anys. Des de l'ACRA han demanat que aquest any es pugui comptar amb un fons extraordinària de 17 milions d'euros per a reborir les Pevs de grau II. Aquesta mesura permetria que 7.000 persones dependents més poguessin accedir a una plaça residencial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article