Fatima Ahmed, premi Aspàsia pel seu compromís amb les dones immigrades

El guardó, concedit per Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector, es lliurarà avui dijous 26 de març


La tercera edició del Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere ha premiat la trajectòria professional de Fatima Ahmed (Tetuan, 1967) a favor de l’empoderament de les dones immigrades a Catalunya, i específicament al barri del Raval de Barcelona, a través de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta (1996-2012) i l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, de la qual és cofundadora i presidenta des de 2013.

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, impulsors del premi, faran el lliurament a les set i quart d'aquesta tarda a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere més Baix 7), en el marc de la 3a Jornada DDiPAS: ‘Construïm equitat de gènere des de l’acció social’, que s’iniciarà a les quatre. L’acte inclou una taula de diàleg amb Betlem Cañízar Bel, activista feminista i membre de Ca la Dona; Marina Subirats Martori, catedràtica emèrita de sociologia a la UAB, especialitzada en educació i dones; Esther Sánchez Torres, professora de dret del treball a ESADE i consellera sènior de Baker&McKenzie; Màrius Domínguez Amorós, professor de sociologia a la UB especialitzat en indicadors socials, ús del temps i gènere; i Sara Berbel Sánchez, membre de la Junta de Govern de DDiPAS; i moderada per la periodista Eva Peruga.

L'elecció de Fatima Ahmed per al Premi Aspàsia reconeix la seva llarga trajectòria professional que s'inicià el 1996 a l'Associació Sociocultural Ibn Batuta, creada per persones d’origen marroquí i català amb l’objectiu d’oferir ajuda a persones procedents del Magrib. A l'entitat, Ahmed hi ha coordinat el departament de mediació intercultural i també ha gestionat projectes específics per a dones migrades, a més de treballar pera sensibilització social. El premi també valora el seu treballar per l'empodrament d'aquest col·lectiu.

En la seva primera edició, celebrada el 2013, el Premi ASPÀSIA va reconèixer la treballadora social Concepció Requena, i en la segona, la trajectòria professional i docent de la doctora Sara Berbel (a la foto), amb una menció especial a Delicia Coronado, directora i docent en diferents poblacions andines al Perú.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article