Renovats 5 membres del Consell d'Ancians del Poble Gitano com a mediadors

Benestar Social i Família valora d'aquesta manera la tasca que han dut a terme en pro de la convivència i la cohesió social durant 3 anys


El director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, va lliurar aquest dilluns la renovació dels carnets de mediadors a cinc membres del Consell d’Ancians del Poble Gitano. Aquesta acreditació reconeix la seva col·laboració amb la Generalitat de Catalunya "en la tasca a favor de la convivència intercultural i la cohesió social".

Antonio Carmona, Pedro Amadeo, Juan Fajardo, Ismael Giménez i Ricardo Borja van rebre aquest reconeixement, que els ha dotat de representativitat davant dels cossos de seguretat del país en cas de conflicte, el 2012. Segons el Departament de Benestar Social i Família, la renovació dels carnets de mediadors suposa "donar continuïtat al reconeixement d’una tasca invisible que les persones de respecte gitanes duen a terme des de fa molts anys".

El Consell d’Ancians és un dels principals recursos de mediació emmarcats dins el Pla Integral del Poble Gitano de la Generalitat. Està format per persones gitanes que s’han guanyat la consideració del seu poble per la seva trajectòria vital, honradesa, dedicació i perquè sempre han viscut "en coherència amb els valors de la seva cultura".

La funció dels seus membres consisteix en la intervenció en casos de conflicte i també en la realització de tasques de prevenció, sensibilització i millora de la convivència i cohesió social. Així mateix, també fomenten el diàleg en barris on conviuen persones de diferent grups ètnics i orígens culturals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article