CaixaProInfancia ha destinat 3 milions d'euros per atendre nens en risc d'exclusió

Prop de 5.000 usuaris s'han pogut beneficiar d'aquest projecte


El programa FEDAIA de l'Obra Social 'La Caixa' va gestionar, durant el curs 2013-2014, 3 milions d'euros de CaixaProInfancia per atendre als nens més vulnerables. Aquest projecte ha permès arribar a prop de 5.000 usuaris i implementar diferents serveis de reforç educatiu, atenció psicoterapèutica i activitats extraescolars per combatre la pobresa i l'exclusió social dels infants de famílies més desafavorides.

Es destinaren prop de 323.000 euros a facilitar productes alimentaris, d'higiene i equipament escolar a aquestes famílies. Des de FEDAIA asseguren que aquest programa s'ha convertit "en un element clau en el combat de l'exclusió social al nostre país, ja que intenta anar més enllà de les ajudes pal·liatives, que són les que predominen en la majoria d'iniciatives sorgides en els últims anys per combatre la pobresa i l'excusió social de la infància".

El president de l'entitat, Jaume Clupés, considera que "els infants necessiten molt més que béns de primera necessitat per trencar el cercle viciós de reproducció de la pobresa" i subratlla que aquest projecte ha permès "convertir la infància en un eix vertebrador de les polítiques públiques com fan els països que gaudeixen de major benestar infantil".

FEDAIA és una plataforma creada l'any 1996 i que agrupa diferents entitats d'infància, joves i famílies que es troben en una situació de risc d'exclusió social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article