Partits polítics i entitats firmen el Pacte Social per l'Aigua

Vuit formacions i una vintena d'associacions han mostrat el seu suport a la gestió pública d'aquest recurs


Pacte Social de l'Aigua a Catalunya (pdf)

Més d'una vintena d'entitats i vuit grups polítics que es presenten a les eleccions el proper 24 de maig han donat suport al Pacte Social per l'Aigua a Catalunya, que aposta per retornar la gestió de la captació i la distribució de l'aigua a l'àmbit públic.

El Pacte, impulsat per la Plataforma Aigua és Vida, reclama el dret de cada persona a entre 60 i 100 litres d'aigua al dia i el compromís que no es talli el subministrament en casos d'impagament. Així mateix, exigeix al govern de la Generalitat i als municipals que “considerin els serveis d’abastament i sanejament com a serveis públics vinculats als drets humans, fora de la lògica del mercat i aliens a criteris i prioritats de negoci privat”.

L'acord subscriu la resolució de les Nacions Unides que reconeix que el dret a l'aigua potable i el sanejament és un dret humà essencial pel ple gaudiment de la vida.

El pacte va presentar-se ahir a la seu de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i ha comptat el suport de vuit formacions: Barcelona en Comú, les Candidatures d'Unitat Popular-Capgirem Barcelona, Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa per Catalunya-Verds, Podem, Procés Constituent i Movimiento RED. A menys de dos mesos de les eleccions municipals els grups l'han signat i s'han compromès a implementar-lo i integrar-lo en els seus programes electorals.

Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú, s'ha compromès a "treballar per la municipalització de l'aigua a Barcelona i l'àrea metropolitana" i ha qualificat l’aigua com a “bé de primera necessitat i màxima prioritat de qualsevol govern democràtic".

Per la seva banda, Alfred Bosch, diputat al congrés i alcaldable d'ERC a Barcelona, s'ha mostrat a favor de la "gestió i titularitat pública de l'aigua, i que aquesta no sigui un monopoli".

Maria Rovira, candidata de les CUP a Barcelona, ha assegurat que la seva formació "ja està aplicant la remunicipalització a Arenys de Munt i ha alertat dels perills del tractat de lliure comerç que s'està negociant entre la UE i els EUA, conegut com a TTIP".

Moisès Subirana, de la plataforma Aigua és Vida, ha reclamat que s'exigeixi a la Comissió Europea que “doni mostres del compromís inequívoc d’excloure el servei de l’aigua de les negociacions comercials que de forma totalment fosca s’estan mantenint en el marc del TTIP”. Els signants del Pacte estan convençuts que el TTIP provocaria una onada de privatitzacions dels serveis públics, l’eliminació de normes ambientals, així com un atac als drets de les persones treballadores.

L'acte va cloure's amb el recordatori per part de Moisès Subirana que la Plataforma Aigua és Vida farà un seguiment dels compromisos adquirits per les forces polítiques firmants del pacte, per tal d'assegurar que se n'implementa el seu contingut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU VALLES ORIENTAL
1.
JO Voldria firmesin un PACTA SOCIAL CONTRA LA GRAN POBRESA Que tenin a Catalunya hi destinesin diners suport de veritat a les familias coses que ara no fan . PACTA SOCIAL CONTRA EL GRAN ATUR , Quepateix Catalunya hi ajuda a les familias al ATUR Cosa que tampoc pasa ara no fan res per Familias al ATUR Jo hi la meva familia a les Eleccions Municipals no aniren pas a VOTAR Sóc ATURAT DE LLARGA Durada y ningu en ajuda ni el ajuntament , ni el Govern Català ni cap vei del Poble PER Lo tan el dia deles Eleccions 4 VOTS Es quedaran dintra de casa meva sense sortir Aquel dia JO HI LA MEVA FAMILIA Seren els que pasaren dels Politics dels Partits Politics com ara els pasen de nosaltresJO Esperu puji la ABSTENCIO La gent no se deixi Enganyar per els politics mentiderrs hi corruptes VOTAR .. NO GRACIAS No serveis de res a una familiapobre hi al Atur en tres fills hi dona . JA Su faran pero si puja la ABSTENCIO JO ME ALEGRARE MOLT
  • 0
  • 0

Comenta aquest article