Es presenta Noctambul@s, l’observatori sobre consum de drogues i assetjament sexual

La Fundació Salut i Comunitat farà la presentació en una jornada sobre l’assetjament sexual en contextos d’oci nocturn i consum de drogues


Noctambul@s - Programa de la jornada (pdf)

Aquest dimecres 8 d’abril l’Espai Francesca Bonnemaison acull la jornada ‘Reptes de la intervenció respecte a l’assetjament sexual en contextos d’oci nocturn i consum de drogues’, organitzada per la Fundació Salut i Comunitat.

En el marc de la jornada s’hi presentarà Noctambul@s, l’Observatori qualitatiu sobre la relació entre el consum de drogues, l’assetjament i els abusos sexuals en els contextos d’oci nocturn.  L’Observatori neix amb la voluntat de posar el focus a l’altra permissivitat dels abusos sexuals en contextos d’oci nocturn i la seva relació amb el consum de drogues. 

Per l’Observatori, una de les principals causes d’aquest fenomen ha estat la “històrica falta de perspectiva de gènere en l’àmbit de drogues”. Tot i que ja fa temps que aquest factor s’està pal·liant, en contextos preventius la violència sexual encara “no ha estat contemplada tot i ser un dels principals riscos de la nit”, diuen des de Noctambul@s.

La tarda de la jornada servirà a la Fundació Salut i Comunitat per presentar-hi els primers resultats i propostes d’intervenció de la tasca que ja ha començat a fer Notambul@s i també s’hi debatran sobre futures línies a investigar.

Podeu consultar el programa sencer de la jornada al document adjunt. Si us hi voleu apuntar, ho podeu fer a través d’aquest formulari

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article